Novice

Sladki natečaj Gorenjka

Gorenjka je tokrat prvič oblikovanje embalaže za čokolado zaupala mladim oblikovalcem. K sladkem natečaju oblikovanja embalaže za 300 g čokolado s celimi lešniki smo povabili študente Vizualnih komunikacij z Visoke šole za dizajn in študente Grafičnih in interaktivnih komunikacij z Naravoslovnotehniške fakultete. Študentje so oblikovali embalažo za čokolado s celimi lešniki, saj je prav ta tista, ki je sinonim za Gorenjko. Oblikovali so dizajn za čokolado, ki bo v omejeni izdaji lansirana konec leta.

Študentje so imeli na voljo mesec dni za pripravo oblikovane embalaže. Prejeli smo lepo število raznolikih predlogov izmed katerih je strokovna žirija izbrala sedem najboljših predlogov. Izbor zmagovalnega dizajna je potekal na Gorenjkinem Facebook profilu od 19. maja do 2. junija.

Zmagal je predlog Martine Grdić, ki ste mu namenili največje število glasov.

croped_gorenjka-natecaj-gorenjka-martina-grdic-z-odsevom-450x450 copyMartina Grdić je stara 23 let in zaključuje 2. letnik magisterija na Naravoslovnotehniški fakulteti, smer Grafične in interaktivne komunikacije. Med študijem je delala v oblikovalskem podjetju, večino tovrstnega dela pa si priskrbi tudi sama. Po končanem študiju želi nadaljevati poklicno kariero v smeri grafičnega oblikovanja ter se pri tem izpopolniti. Verjame, da je potrebno v življenju vedno pričakovati najboljše, hkrati pa se pripraviti na najhujše.

 

 

Zmagovalko natečaja je Gorenjka nagradila s 1.000 evri, poleg tega pa bo v zmagovalni dizajn ovita 300 g čokolada z lešniki, ki bo naprodaj v omejeni izdaji.

V galeriji si lahko ogledate še ostale dizajne, ki so prišli v ožji izbor:

gorenjka-natecaj-gorenjka-ksenja-gorenak-z-odsevom-230x230Ksenja Gorenak obiskuje 2. letnik Vizualnih komunikacij na Visoki šoli za dizajn. 20-letnica bi rada oblikovala knjige, plakate, ovitke za CD-je, objavljala družbeno kritične ilustracije v časopisih, dizajnirala različne produkte, ki bi naredili vsakdan bolj zanimiv in hudomušen. Želi si postati priljubljena družbeno aktivna grafična oblikovalka in na svoj način pustiti pečat v oblikovalskem svetu.   

 

Danijela Purgar je absolventka Grafičnih in gorenjka-natecaj-gorenjka-danijela-purgar-z-odsevom-230x230interaktivnih komunikacij na Naravoslovnotehniški fakulteti. 24-letnico zanimajo kultura, oblikovanje, slikanje, ples, glasba, potovanja; njena strast je tudi fotografija. Poklicno se želi izpopolniti tako na področju tiskanih kot tudi digitalnih medijev, poseben izziv za prihodnje učenje pa ji predstavljata ilustracija in 3D modeliranje. Skozi življenje jo vodita misli: »Be different and accept difference« in »There is beauty in everything, just not everybody sees it«.

 

gorenjka-natecaj-gorenjka-dasa-hrvacki-z-odsevom-230x230Daša Hrvacki je stara 20 let in obiskuje 2. letnik Vizualnih komunikacij na Visoki šoli za dizajn. Ker obožuje čokolado, oblikovanje in nove izzive, si je zadala cilj, da naredi nov ovitek za Gorenjko. Tudi v prihodnosti si namreč želi delati na podobnih projektih in zato je vesela, da je imela že sedaj priložnost sodelovati na takšnem natečaju.   

 

 

Luka Grčar je 23-letni študent drugega letnika na Visoki šoli za dizajn, smer Vizualne gorenjka-natecaj-gorenjka-luka-grcar-z-odsevom-230x230komunikacije. Večina njegovih izkušenj je povezanih z delom za prijatelje in znance. Kadar ima preveč časa, rad kolesari. Poklicno se želi ukvarjati z oblikovanjem grafičnih podob in embalaže. Moto, ki ga najbolje opiše: Manj je več.

 

 

gorenjka-natecaj-gorenjka-anja-kidric-z-odsevom-230x230Anja Kidrič je 25-letna študentka 2. letnika podiplomskega študija Grafičnih in interaktivnih komunikacij na Naravoslovnotehniški fakulteti. Umetnost jo spremlja že od otroštva. Zanima jo raznovrstno ustvarjanje; grafično oblikovanje, ilustracija, ustvarjanje tipografije, animacija, slikarstvo. Poklicno se želi ukvarjati z ilustracijo in animacijo, pri njen vzornik je Walt Disney. Njen moto ponazarjata misli Walta Disneyja: »O čemer lahko sanjaš, lahko tudi uresničiš« ter »Če si radoveden, najdeš veliko zanimivih stvari«.   

 

Urška Jazbinšek in Anže Ermenc sta se prvič gorenjka-natecaj-gorenjka-urska-jazbinsek-anze-ermenc-z-odsevom-230x230srečala na začaranih hodnikih Križank, kjer sta tudi sklenila, da bosta skupaj nadaljevala svojo učno potovanje. Sprva na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, sedaj pa se kreativno zabavata na Visoki šoli za dizajn. 21-letna Urška in leto dni mlajši Anže vizualno komunicirata pod načelom: »Pri tangu vidimo samo obraze, ki se dolgočasijo in zadnjice, ki se zabavajo« – Georges Clemenceau.

Nazaj na seznam