Sacherjeva torta

Tradicionalno dunajsko sladico lahko brez težav pripravite kar doma. Sestavine zadostujejo za model premera 28 cm.

visoka
1 ura
sladica

Priprava

Testo

  1. Maslo in sladkor v prahu penasto umešamo, počasi dodajamo rumenjake, stopljeno čokolado ohladimo na 31 °C, nato počasi umešamo trd sneg iz beljakov in sladkorja ter moko.
  2. Maso vlijemo v pomaščen in z moko obsut model ter pečemo pri 180 °C približno 45 minut.

Sacherjev preliv

  1. Vse sestavine skupaj zavremo, kuhamo do 104 °C, med mešanjem ohlajamo in oblijemo torto.

Priprava čokoladnega preliva

  1. Stopljeni in temperirani čokoladi primešamo par kapljic sladkornega sirupa ali vode

Sestavljanje torte

  1. Ohlajen biskvit enkrat prerežemo in namažemo z marelično marmelado.
  2. Sacherjevo torto po vrhu in robovih premažemo z vrelo marelično marmelado, ohladimo in oblijemo s Sacherjevim prelivom. Ta je temne barve (zaradi vode) in se samo površinsko strdi.
  3. Na vsak košček torte s čokoladnim prelivom za pisanje napišemo »Sacher«; preliv za pisanje je nekoliko svetlejše barve in se lepo prilagodi torti. Torta bo nekoliko nižja, kar je prav za to slaščico.