


Iz Rusije z ljubeznijo



Priprava
- Skuto, jajca, čokolado v prahu in vanilijev sladkor dobro vmešamo z ročnim mešalnikom. Nato počasi dodajamo moko, da dobimo dokaj gosto strukturo.
- Sirnike z žlico polagamo na maslo, ki smo ga stopili v vroči ponvi, in jih kot palačinke opečemo z obeh strani.
- Za omako najprej v vodni kopeli stopimo na koščke nalomljeno čokolado in v stopljeno umešamo mleko, vanilijev sladkor, vodko.
- Premešamo, da dobimo gladko omako, s katero prelijemo zlato pečene sirnike.
Sestavine

Sirniki
250 g skute
2 jajci
2 vrečki vanilijevega sladkorja
6 žlic moke Žito
2 žlici čokolade v prahu Gorenjka
maslo (za peko)
Čokoladna omaka
1 dl mleka
100 g jedilne čokolade Gorenjka
1 vrečka vanilijevega sladkorja
2 žlici vodke