Drama queen

srednja
2 uri
sladica

Priprava

  1. Čokolado nasekljamo in jo skupaj s svežim sirom in 150 g sladkorja v vodni kopeli stopimo. Moko in kakav v prahu zmešamo skupaj.
  2. Maslo stepemo s preostalim sladkorjem (150 g), da dobimo penasto zmes, nato pa enega za drugim dodamo rumenjaka in vanilijevo sredico. Počasi dodajamo moko, pomešano s kakavom in vodo. Ponavljamo, da porabimo moko in vodo in ročno mešamo.
  3. Nato primešamo stopljeno čokolado in ko jo dobro premešamo, dodamo še sneg, ki smo ga stepli iz dveh beljakov. Biskvit razporedimo v dva modela za torte premera 24 cm, ki smo jih oblekli v peki papir, in pečemo 40 minut na 180 °C.
  4. V mleko vmešamo kakav v prahu, čokoladni liker in ga skupaj z metinimi lističi zavremo. Nato precedimo in z mešanico namočimo oblata.
  5. Med peko pripravimo kremo. Obe čokoladi skupaj stopimo v vodni kopeli in odstavimo z ognja. Nekoliko ohladimo in vmešamo čokoladni jogurt. Dobro premešamo in ohladimo.
  6. Na servirni krožnik položimo eno plast biskvita in ga namažemo s kremo. Na to damo drugo polovico biskvita in ga navlažimo.
  7. Za glazuro stopimo čokolado in mleko, da nastane gladka zmes. S tem prelijemo in premažemo torto in jo ohladimo čez noč v hladilniku.