Čokoladni porcijski narastek z jagodno sekanico

Navzven čvrsta sladica skriva v notranjosti tekočo sredico, poleg pa se postreže še osvežilna jagodna sekanica.

srednja
30 minut
sladica

Priprava

  1. V hladilniku ohlajene modelčke premažemo s stopljenim maslom, jih ponovno postavimo v hladilnik, počakamo nekaj minut, jih ponovno premažemo s stopljenim maslom in obsujemo s kakavovim prahom.
  2. Čokolado stopimo v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici, dodamo maslo, mešamo toliko časa, da se maslo stopi in čokolada postane homogena masa.
  3. Posebej stepamo cela jajca, rumenjake in sladkor tako dolgo, da dobimo gosto maso, dodamo moko in stepamo še minuto.
  4. Stopljeno čokoladno maso nekoliko ohladimo in ji v intervalih primešamo stepeno jajčno maso, da dobimo homogeno biskvitno maso.
  5. Z maso do ¾ napolnimo premazane in s kakavom obsute modele ter jih pri 180 °C pečemo 10–12 minut.
  6. Narastke stresemo iz modelov, jih postavimo na poljubno okrašene krožnike, obsujemo z jagodno sekanico in ponudimo.

Posebnost teh narastkov je, da se narastek v sredini ne strdi, in ko ga prerežemo, iz njega izteka nekaj čokoladne mase.